Friday, March 19, 2010
Silviakaka
Det var länge sen jag åt denna kaka så igår fick jag något ryck och lagade en.
Den består mest av ägg, socker och vatten men åååh så mumsig.
Blev väldigt nöjd med min faktiskt, speciellt fluffigheten med tanke på att det var första gången jag lagade den själv. Det var rätt enkelt faktiskt.
Om du vill testa själv så är receptet:
2ägg
2dl socker
1dl vatten
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
glasyr
75g margarin
1dl stösocker
2tsk vaniljsocker
en äggula iröres
riven coccos
vispa ägg o socker pösigt, häll i vattnet vispa till snabbt häll i mjölet o bakpulvret rör om. Häll smeten i en smord o bröad kakform. Sätt in i ugenen i 175grader, i 30 minuter. Under tiden rör du i hop glasyren i en liten kastrull och när kakan är färdig häller du den över kakan och strör över coccos flingor.
Denna kaka går att göra även på långpanna men då måste receptet fördubblas. coccosen kan uteslutas om man inte tycker om det.
nom nom
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment